ספריות ומשחקים בהשאלה לילדי קהילות הבדואים בבקעת הירדן
מטרת המשמרת היום להפעיל ספריות לילדי הקהילות הבדואיות בדרום בקעת הירדן. הגר מינתה “ספרנית” בכל קהילה אליה היא מביאה כל שבועיים כ-10 ספרים ומשחקי קופסה. הספרנית הצעירה משאילה ספר לכל ילד/ה וכאשר הם מסיימים לקרוא ומחזירים – היא נותנת ספר אחר. כנ”ל עם המשחקים. זה קורה כל שבועיים. מרגש מאוד לראות את האור בעיני הילדים כשהם מקבלים ספרים ולעיתים גם משחקי קופסה.
עין רשאש ביקרנו את ריאן (בת 12) שסובלת מבעיה קשה בכתף ימין, דבר שמונע ממנה להשתמש ביד ימין כולל לכתוב.
שוחחנו עם הנשים בכפר על החיים שהתהפכו ונהרסו מאז שגורשו מאדמתם, כבר בתחילת מלחמת 07/10. הם עברו לפאתי הכפר דומא, שהיה ממילא גדול וצפוף. מחוסר מקום מספיק לכל הקהילה הם נחלקו לשלוש קבוצות, כל קבוצה השתכנה באזור מרוחק אחר. כך נהרסו חיי הקהילה והקשרים הבין משפחתיים והתוך משפחתיים. אֵם לא רואה את בתה ונכדיה, אחיות הופרדו זו מזו. דמעות עומדות בעיניהן כשהם מדברות על הגעגועים למשפחותיהן, לחברותיהן ולביתן.
המשכנו עם הספרים למעארג’את, שם מנהלת את הספריה בחורה צעירה מדהימה ושמה עאליה. עאליה נאלצה לעזוב את בית הספר בגיל 12, אבל המשיכה ללמוד בבית באמצעות האינטרנט; עשתה לבד בגרות ולומדת עכשיו באוניברסיטה הפתוחה. היא גם כותבת שירה נהדרת, פוליטית בעיקרה, על סבלו של עם המנושל מאדמתו ולבניו אין זכות לחיות את חייהם ולהגן על משפחותיהם.
עאליה הקימה באוהל האירוח של המשפחה פינת ספריה עם כמה מדפים ועליהם מסודרים הספרים, ויש גם שולחן וכיסא קטנים ומשחקי חשיבה. ילדי מעראג’את יכולים לבוא ולבחור ספר , לצייר וגם לשחק מעט.
הגר מתעקשת לקבל בחזרה ספרים , ובסביבה בה הכל מוזנח ולא נשמר, זהו אקט חינוכי ראוי לציון.
עצרנו באל עוג’ה וקנינו ירקות ופירות למשפחתה של מרים העיוורת מפסאיל. למשפחה אין מה לאכול והם מתקשרים לבקש מצרכי מזון בסיסיים.
Location Description
Jordan Valley
See all reports for this place-
Jordan Valley The Jordan Valley is the eastern strip of the West Bank. Its area consists of almost a third of the West Bank area. About 10,000 settlers live there, about 65,000 Palestinian residents in the villages and towns. In addition, about 15,000 are scattered in small shepherd communities. These communities are living in severe distress because of two types of harassment: the military declaring some of their living areas, as fire zones, evicting them for long hours from their residence to the scorching heat of the summer and the bitter cold of the winter. The other type is abuse by rioters who cling to the grazing areas of the shepherd communities, and the declared fire areas (without being deported). The many groundwaters in the Jordan Valley belong to Mekorot and are not available to Palestinians living in the Jordan Valley. The Palestinians bring water to their needs in high-cost followers.Mahdi DrarmaMar-14-2025Al Burj: destruction of a family home
-