מסחה, כפר תולת יום ג' 11.10.11, בוקר
מסחה
08:30 – הגענו לבניין המועצה . שם דווח לנו על מצב ההיתרים .
הוגשו כ-300 והתקבלו כ-150.
שער מסחה צפון: 202 בקשות – 18 סירובים.
שער שלי: 44 בקשות – 13 סירובים.
שער האני: 71 בקשות 9 אישורים 11 סירובים כל השאר לא קבלו כלל תשובות.
בפועל רק 9 אנשים קיבלו לשער זה - 4 נשים 2 סטודנטים וקשיש בן 85 - האם יוכלו למסוק את הזיתים כאשר כל החקלאים הגברים -בני משפחת עיד עאמר ובני משפחת צאלח עאמר שלהם אדמות סמוך לשער ושאין להם כל יכולת להגיע לאדמותיהם שלא דרך שער האני לא קיבלו היתרים, וכך גם השנה לא תוכלנה משפחות אלה למסוק את העצים , ולעסוק במעט עובדות נוספות לתחזוקתם, וכך ירד היבול לטמיון ויותר מאוחר פריון העצים.
כמו כן אנשים אחרים שביקשו היתרים לשער האני בגלל הדרך הקצרה, קיבלו לשער אחר. הם כנראה יוכלו להגיע לאדמותיהם אך רק באמצעות נסיעה ברכב שכור ישראלי למקום וכך חלק גדול מהרווחים עבור מסיק הזיתים יהיה עליהם להוציא לדברים אחרים ומי יודע אם יישאר להם רווח כלשהו לפרנסתם ומחיתם .
קבלנו את הרשימות של האנשים והנשים שלא קיבלנו היתרים והעברנו לתמי כהן שהרמת"ק הבטיח לה לטפל בעניין. בתקווה שיעשה זאת לפני שעונת המסיק תגמר.
משם נסענו לכפר תולת לפגוש את ראש מועצת כפר תולת. הנ"ל סיפר לנו על הכפר , על 5500 תושביו . זהו כפר לא עשיר, אך כל המשפחות בו הבינו שההתקדמות היא באמצעות חינוך. כך מסתבר שכ-550 אנשים ונשים שהם כעשירית מתושבי הכפר הם אקדמאים בתארים שונים . גם הנסיעה בכפר מציגה השקעה בנקיון תשתיות ואסתטיקה מוקפדת. רווחת התושבים עומדת בראש מעייניו והדבר ניכר.
כמו כן סיפר לנו ראש המועצה את סיפור החשמל בכפר, דרך החתחתים שנאלץ לעבור עד שחובר הכפר לרשת החשמל הישראלית לא לפני שנים רבות, והעלות הגבוהה שהייתה כרוכה בזה.
מהכפר תולת הוגשו כ -200 בקשות להיתרי מעבר, 59 אישורים התקבלו, 50 נדחו וכ-100 נותרו ללא תשובה.
בסופו של דבר סיכמנו שיעביר אלינו בצורה מסודרת תוך מספר ימים את הרשימות של החקלאים שלא קיבלו היתרים.
גם מהכפר סיניריה, הובטח לנו טלפונית על ידי אבו טארק, ראש הכפר לקבל רשימה מעודכנת של מקבלי היתרים והמסורבים.
כל האינפורמציה הזו, שמית ומספרית מועברת לתמי כהן הנמצאת בקשר עם רשויות המת"ק לטיפולן.