אל-ח'דר, בית אומר, חלחול, מת"ק עציון, נבי יונס
המסלול הקבוע שלנו בימי שני בבוקר, הוא על כביש 60, מירושלים עד הכניסה לחלחול (נבי יוניס)
7.30 בכניסה לחוסאן, 8.00 נשאש בכניסה לאל ח'דר, 8.30 בכניסה לבית אומר, 9.00 נבי יונס בכניסה לחלחול, 10.00 מת"ק עציון.
אנחנו מייעצות לאנשים בקשר למניעות משטרה (הגבלות כניסה) שלא מאפשרות להם לקבל אישורי עבודה בישראל ובהתנחלויות.
נחוץ לדעת:
כדי לברר מה עניינו של מנוע משטרה עליו להשיג:
-
טופס משוטר המת"ק, שם כתוב עד מתי האיש מוגבל כניסה ואיך חישבו את זמן ההגבלה. זהו עונש שהמשטרה שמה. לרוב הוא ארוך יותר מה"תנאי" ששם בית המשפט.
הגבלת הכניסה היא מניעת המשטרה.
-
רישום פלילי (תעודת-יושר בשמו המכובס) שם כתובים כל התיקים שהיו לאיש במשטרה.
בלי כל הניירות האלו אי אפשר לדעת האם להגיש ערעור על המניעה ("רחמנות" בשפת העם) ומה לכתוב בו. הערעור, ב98% אינו עוזר.
את ה"טופס" אמורים לקבל משוטר המת"ק
את הרישום הפלילי אפשר לקבל רק מתחנת משטרה. רק שלוש תחנות משטרה נגישות לפלסטינים: בחברון, בעציון וליד רמאללה. מרמאללה וצפונה – רק עם ייפוי כוח לעו"ד אפשר לקבל רישום פלילי עבור הפלסטינים.
-
מהמקרים שסיפרו לנו אנשים שפגשנו היום
1.אדם שהלך לשוטר בחברון וביקש טופס. השוטר אמר: קודם תשלם הכל, אח"כ תבוא. האיש היה חייב 15,000 ₪ על דו"חות נושנים בישראל ובינתיים שילם רק 8,000 ₪. כשיש חוב כספי – האיש הוא מנוע אג"מ. השוטר לא אמר אם הוא גם מנוע משטרה.
2. אדם מבית לקיא הלך לשוטר בבית אל לבקש טופס. השוטר אמר: למה אתה צריך? האיש אמר: העו"ד אמר לי להביא. השוטר: לא תקבל את הנייר הזה, כי אתה לא הולך ישר. תלך מכאן, כי עכשיו אני אעצור אותך.
3. אדם מיטא היה בשבוע שעבר אצל השוטר בחברון לשם קבלת טופס ואמר שיש לו תעודת יושר. השוטר אמר: אם לקחת תעודת יושר זה מספיק, לך הביתה.
4.אדם מיטא בא לפני שבוע לשוטר בחברון להגיש ערעור שני על מניעה. (מותר אחרי חצי שנה להגיש שוב, כי הקודם סורב). השוטר אמר לו: אם תגיש עוד פעם – אני חוסם אותך. אל תבוא עוד פעם.
5. אדם מצוריף סיפר שב – 2 בלילה באו ולקחו לתחנת עציון אותו ועוד שניים מאחיו.אמרו שהם גנבו רכב. חיכו עד שהשוטר בא ב 4.30 בבוקר – זה היה "קפטן ד". עד 1 בצהריים הם עברו מחוקר לחוקר, לקחו מהם טביעת אצבעות. לא מצאו כלום ושחררו. האיש הלך לחדש את האישור (שהיה לו), אמרו לו: מנוע משטרה. הלך שוב לקפטן ד. ה"קפטן" לחץ עליו שיהיה מודיע של המשטרה.
6. ב 8.00 בבוקר אמרנו לבחור מנחלין שיש שוטר בעציון (כי כך נאמר לנו). הבחור הגיע למת"ק עציון לפני 9. התקשר אלינו מספר פעמים. ב10.45 הוא התקשר שעדיין אין שוטר. ב10.50 אמר מפקד שוטרי עציון וחברון: "השוטר קיבל אנשים מהבוקר, וזה שמישהו אומר לכם משהו כשאתם לא שם – אל תהיו בטוחות. האנשים צריכים להגיד לחייל שיקרא לשוטר. כשיש אנשים החייל קורא לשוטר." כעבור 5 דקות חזר מפקד זה לטלפון שלנו ואמר: "השוטר טיפל ב 11 אנשים הבוקר ולפני 20 דקות יצא למשימה."
ב 11.10 הגענו למת"ק עציון. 10 אנשים – ספרנו – חיכו לשוטר. החייל אמר שיפסיקו לשאול אותו ויחכו בשקט. רק אנחנו גילינו להם שאין שוטר. אנשים שחיכו לכרטיס מגנטי אמרו שהשוטר קיבל 3 אנשים בבוקר, (כנראה לפני 8.30). כל עשרת האנשים שפגשנו, שחיכו לשוטר, אמרו שהגיעו בין 8.30 – 9.30
7. כשבאנו חיכו כ 150 איש לחידוש הכרטיס המגנטי. המספר שנכנס היה 13. אמרו שבפנים פתוח רק חלון אחד לעניין זה, מתוך ארבעה. לא מעט אנשים מגיעים לשם חידוש הכרטיס פעם שניה, שלישית ורביעית. כידוע, תושבי בית לחם יכולים לבוא רק ביום ב.